Vikingmarknader

 

Vikingamarknader

 

En stor del av Halsingarnas verksamhet kretsar kring de vikingamarknader som arrangeras runt om i Europa. Våra medlemmar besöker varje år ett stort antal olika evenemang. Halsingarna medför all den utrustning som man kan tänka sig att ett välbärgat vikingasällskap på resande fot hade med sig. Detta inkluderar tältläger och köksutrustning samt allas egna dräkter och personliga utrustning. Vi bidrar med ett helt autentiskt läger utan några moderna inslag.

 

På marknaderna kan vi träffa andra föreningar och utbyta idéer och tankar kring vikingarnas liv och leverne. Det finns ofta ett brett utbud av olika hantverksprodukter som man kan köpa eller byta sig till. Man kan få inspiration till nya projekt och utvecklingsmöjligheter.Ofta bjuder marknadsarrangörerna på fest på kvällen, om inte blir det alltid fest ändå. Dessutom brukar det anordnas ett eller flera slag där alla krigarna som kommit till marknaden kan vara med och delta. Vikingamarknaderna är ett utmärkt tillfälle at besöka historiska platser och träffa likasinnade människor som har samma intresse för vikingatiden.

 

Halsingarna är alltid intresserade av att stifta nya bekantskaper och besöka nya platser, bjud oss gärna att komma på en marknad eller annat event.